Kannattaako meikkauskurssi?

Kaipasipa sitten uutta suuntaa uralle tai syvennystä nykyiseen tietämykseen, voi meikkauskurssi olla monessa tilanteessa hyvä vaihtoehto. Meikkauskurssit eivät yleensä ole kuitenkaan mitään halpaa lystiä, joten monet pähkäilevät kuumeisesti, kannattaako sellaiselle ylipäätään osallistua.

“Mitä hyötyä meikkauskurssille osallistumisesta on?” ja “Ovatko meikkauskurssit ajan ja vaivan arvoisia?” ovat usein mieleen päällimmäisenä nousevia kysymyksiä. Empimisestä huolimatta moni kuitenkin rohkaistuu ja lähtee toteuttamaan unelmaansa meikkauskurssille.

Meikkauksen perusteet haltuun

Vaikka monet ovatkin meikanneet jo vuosikausien tai jopa vuosikymmenten ajan, saattaa meikkauskurssille osallistuminen avata ovet aivan uudenlaiseen maailmaan. Monet oppivat meikkaamaan kokeilemalla tai ottamalla mallia muista.

Meikkauksen perusteita ei välttämättä ole koskaan tullut opeteltua kunnolla, jolloin perustekniikat voivat olla täysin hukassa. Hyvin usein näkee käytettävän aivan vääränlaisia tuotteita ja vääränlaisia värejä, jotka pikemminkin korostavat ihon ongelmia sen sijaan, että ne saataisiin häivytettyä meikin avulla.

Meikkauskurssilla käydäänkin usein aivan aluksi läpi aivan perusasioita, joilla pyritään luomaan vahva pohja tuleville opinnoille.

Esimerkkejä meikkauskurssilla opittavista asioita voivat olla vaikkapa meikkaukseen liittyvä hygienia ja ammattitason standardit. Joissain tilanteissa meikkiartistin käytössä saattaa olla vaarallisia kemikaaleja, joiden oikeanlainen käsittely on ensiarvoisen tärkeää.

Lisäksi kurssilla käydään läpi meikkauksessa tarvittavia hyödyllisiä välineitä ja tuotteita, jotka jokaisen tulee sisällyttää omaan meikkaustarpeistoonsa. Kolmas todella tärkeä osa-alue liittyy meikkauksen eri vaiheisiin ja tekniikoihin.

Meikin pohjustus, värinkorjaus ja häivyttäminen ovat muutamia esimerkkejä yleisistä tekniikoista, joiden avulla kasvoille luodaan kaunis pinta.

Käytännön kokemus

Netistä löytyy aivan valtavasti videoita, joissa opastetaan meikkaamisen saloihin. YouTubeen tai Instagramiin on ladattu kuluneen vuosikymmenen aikana jopa miljoonia meikkitutoriaaleja, joten mikä tekee meikkauskurssista osallistumisen arvoisen?

Vaikka näiltä alustoilta voikin poimia käyttöönsä kullanarvoisia vinkkejä ja ideoita, kaipaa moni kuitenkin käytännön opastusta ja harjoittelua, jollaista nimenomaan meikkauskurssit tarjoavat.

Meikkauskoulussa opiskelijalle tarjoutuu mahdollisuus harjoitella meikkausta esimerkiksi eri ihotyypeillä sekä päästä tutustumaan erilaisiin tuotteisiin ja kosmetiikkamerkkeihin. Tällaisia kokemuksia ei netin meikkivideoista ole mahdollista saada.