Meikkitaiteilijaksi? Näin se onnistuu

Meikkitaiteilijan ammatista haaveilevat yllättävän monet. Jatkuvasti vaihtuvien kauneustrendien seuraaminen, erilaisten lookkien loihtiminen ja mukavien asiakkaiden kanssa työskentely päivästä toiseen kuulostaakin monen korvaan ihanteelliselta työltä.

Ammattimeikkaajan todellisuuteen kuuluu toki paljon muutakin, eikä työ ole aina ruusuilla tanssimista vaan kovaa työtä siinä missä moni muukin. Tästä huolimatta meikkitaiteilijan uraa tavoittelevat yhä useammat.

Meikkitaiteilijaksi mielivä ei voi kuitenkaan suin päin ryhtyä hommiin, vaan uraa on pohjustettava eri tavoin. Seuraavaksi esitellään muutamia tärkeitä seikkoja aiheeseen liittyen.

Hanki alan koulutus

Jos haluaa tosissaan ryhtyä ammattilaismeikkaajaksi, edellyttää se useimmiten jonkinlaisen meikkikoulun tai kurssin käymistä. Suomesta löytyy useita hyviä opiskeluvaihtoehtoja meikkauksesta kiinnostuneille, jonka lisäksi jotkut saattavat pohtia opintojen suorittamista myös ulkomailla.

Erilaiset meikkausakatemiat, meikkikoulut ja muut yksityiset oppilaitokset ja kurssikeskukset tarjoavat monenlaisia vaihtoehtoja, joiden myötä pääsee tutustumaan meikkien ja meikkauksen mielenkiintoiseen maailmaan.

Meikkausopinnoista kiinnostuneiden kannattaa kuitenkin varata riittävä budjetti kurssia varten, sillä useinkaan ne eivät ole mitenkään halpoja. Monille vertaislaina tai jokin muu laina voi olla varteenotettava lainamuoto, jolla opintoja voi rahoittaa melko edullisesti.

Pysy perillä trendien suhteen

Myös meillä Suomessa meikkaajina toimii paljon ihmisiä, joilla ei ole taustalla muuta kuin vuosikausien ahkera harjoittelu ja mahdollisesti lyhyitä intensiivikursseja.

Huomattavasti suuremman osan meikkauspalveluita tarjoavista yrityksistä muodostavat kuitenkin koulutetut meikkiartistit, jotka ovat saaneet vahvan perehdytyksen ja pohjan uralleen.

Tällaiset ammattimeikkaajat pyrkivät jatkuvasti päivittämään tietämystään ja taitojaan erilaisilla kursseilla, mikä on alalla äärimmäisen tärkeää. Meikkitrendit tulevat ja menevät, joten meikkitaiteilijaksi mielivän on valmistauduttava jatkuvaan itsensä kehittämiseen ja valppaana olemiseen.

Oikeanlainen markkinointi vie pitkälle

Meikkitaiteilijoiden välillä käydään joskus kovaakin taistelua asiakkaista. Usein menestyminen alalla edellyttää näkyvyyttä, jota saa nykyään onneksi varsin helposti internetin kautta.

Meikkauspalveluiden markkinointi verkossa on tärkeää, jonka vuoksi etenkin aloittelevan meikkitaiteilijan kannattaa ehdottomasti hyödyntää sosiaalista mediaa eri tavoin markkinointiin. Esimerkiksi Facebook, Instagram ja YouTube ovat suosittuja alustoja meikkauspalveluiden mainostamiseen sekä omien taitojensa esittelemiseen.