Paljonko meikkauskurssit maksavat?

Yhä useammat ovat kiinnostuneet kosmetiikasta ja meikkaustekniikoista. Monet haaveilevat myös meikkiartistin urasta. Lisääntyneen kysynnän seurauksena meikkauskursseja onkin tarjolla vuosi vuodelta yhä enemmän.

Eri meikkikoulut, maskeerauskoulut ja meikkiakatemiat tarjoavat vaihtelevia kursseja ja opintokokonaisuuksia alasta kiinnostuneille. Tarjolla on esimerkiksi laajempia opinto-ohjelmia, jotka ovat kestoltaan yleensä joitain kuukausia tai joskus enemmänkin.

Korkea hintataso

Koska kyseessä on yleensä yksityinen koulu, kustantavat tällaiset kurssit yleensä maltaita. Ei ole mitenkään tavatonta, että meikkauskurssin hinnaksi voi muodostua jopa kymmenentuhatta euroa, joka luonnollisesti rajaa jonkin verran osallistujien määrää.

Pidemmän opinto-ohjelman rinnalla tarjolla on usein myös intensiivikursseja. Usein tällaisilla kursseilla keskitytään johonkin tiettyyn aiheeseen, kuten vaikkapa häämeikkiin, ripsienlaittoon tai contouriin. Intensiivikurssit kestävät tyypillisesti parista päivästä pariin viikkoon ja maksavat joitain satoja tai tuhansia euroja paikasta ja kurssisisällöstä riippuen.

Moni ottaa lainaa meikkausopintoihin

Meikkauskurssit eivät ole halpaa lystiä. Jos meikkauskoulusta on kuitenkin haaveillut jo kauan ja sen kokee itselleen hyödylliseksi, ei haaveita välttämättä täydy torpata kurssin korkean hinnan vuoksi.

Monet päätyvät ottamaan lainaa opintoja varten, sillä ne tulevat ennen pitkää maksamaan itsensä takaisin. Mikäli maksettavana on ennestäänkin lainoja, kannattaa tällaisessa tilanteessa harkita erilaisia lainajärjestelyjä, jotta lainojen kokonaiskustannukset olisivat mahdollisimman edulliset. Yksi vaihtoehto on, että yhdistä lainoja, jonka myötä useammat pienemmät lainat yhdistetään yhdeksi isoksi lainaksi. Tällöin juoksevien lainakulujen määrä pienenee ja lainanmaksu helpottuu yleisestikin, jolloin myös meikkauskurssin kallis hinta kirpaisee vähemmän.

Usein hinnan väärti

Erilaiset meikkauskurssit ovat meillä Suomessakin kalliimmasta päästä verrattuna moneen muuhun alaan. Koska meikkauksen ammattilaisille ja kosmetologeille on kuitenkin aina kysyntää, koetaan meikkauskurssit usein rahanarvoiseksi sijoitukseksi korkeasta hinnasta huolimatta.

Työllistyminen on kohtalaisen helppoa, joten vaikka opintoja varten olisikin täytynyt ottaa lainaa, on moni tähän ratkaisuun päätynyt suhteellisen varma hyvistä työllisyysnäkymistä tulevaisuudessa.